Dakrenovatie prieel in Haaksbergen


Bij de bouw is een polyester afwerking van het dak en de goten aangebracht. Deze is onder invloed van het zonlicht poreus geworden. Als gevolg hiervan was de gehele dakopbouw gaan rotten. De gevolgschade van de bouwfout was zodanig dat de gehele houten kap vervangen moest worden, inclusief gootbodems en boeiboorden; een complete dakrenovatie dus.

De gehele houten kap en afwerking is verwijderd. Een nieuwe dakconstructie, dakplaten, isolatie, gootconstructie en dakfolie is gerealiseerd. Vooral de verbinding van 6 sporen in de nok die bevestigd moesten worden aan een centrale houten kolom was een uitdaging, naast de complexe maatvoering van het ontwerp.
Later zijn ook de terrastegels vervangen door natuursteen wegens vorstschade en verkeerde verlijming op de betonnen ondervloer. Gelijktijdig is een hardhouten vlonder voor het prieel en rond de vijver gerealiseerd.

2011 Haaksbergen Prieel dakrenovatie. Hele dak vervangen en isoleren - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2011 Haaksbergen Prieel dakrenovatie. Hele dak vervangen en isoleren - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2011 Haaksbergen Prieel dakrenovatie. Hele dak vervangen en isoleren - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2011 Haaksbergen Prieel dakrenovatie. Hele dak vervangen en isoleren - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud
Belangrijkste materialen:Houten sporen en middenstijl, underlayment, recticel isolatieplaten, bitumineuse dakbedekking, zinken goten.