Windveer vervangen en isoleren in Elst


De windveren boven de ramen in de nok van de woning waren verrot.

Bij het verwijderen van de hechthout stroken bleek dat er helemaal geen isolatie en dampremmende laag was aangebracht bij de bouw in 1981. Door de kieren kon lucht uit de achterliggende zolderkamer naar buiten. In de winterperiode condenseerde die lucht tegen de achterkant (binnenkant) van de hechthouten windveren die hierdoor gingen rotten. De houtrot van de achterliggende balken en latten viel mee en was reparabel.

De bouwfout is hersteld door het repareren en vervangen van rotte delen van de achterliggende houtconstructie, het aanbrengen van een dampremmende folie en isolatie, het aanbrengen van ontbrekende delen voor de ondersteuning van de panlatten en de bevestiging van de windveren. Op de nieuwe windveren zijn vervolgens Trespa stroken gelijmd. Daardoor zijn er geen schroeven en plastic dopjes meer en is de windveer onderhoudsvrij. Bovendien is het warmtelek opgeheven.

2015 Elst windveer vervangen en isoleren - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2015 Elst windveer vervangen en isoleren - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud
Belangrijkste materialen:Vurenhouten latten, multiplex, steenwol, PE-folie, Trespa.