9% btw op arbeid van toepassing bij isoleren

Er was een tijdelijke regeling waarbij ik tegen het toenmalige lage 6% btw tarief mijn arbeid in rekening mocht brengen in het geval van renovatie en herstel werkzaamheden.

Nog steeds lage tarief van 9% voor bepaalde werkzaamheden

Weinig mensen weten het, maar in bepaalde gevallen geldt nog steeds het verlaagde tarief van 9% btw in 2019! Dit tarief geldt voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen ouder dan 2 jaar voor bepaalde werkzaamheden. Het betreft de volgende werkzaamheden:

  • schilderen;
  • stukadoren;
  • isoleren;
  • behangen;
  • schoonmaken (de woning hoeft hiervoor niet ouder dan 2 jaar te zijn).

Vervangen oude isolerende beglazing is snel terug verdienen

Vooral het vervangen van oude isolerende beglazing (spouwglas’ of dubbele beglazing) door nieuwe isolerende beglazing is aantrekkelijk. De meestal 3 maal betere isolatiewaarde van het moderne spouwglas zorgt voor een aanzienlijke verbetering van het comfort achter het glas en de energiebesparing is relatief snel terug te verdienen. Bovendien blijkt ook de geluidisolatie in veel gevallen beter dan die van het oude dubbelglas.

Tegelijkertijd kunt u overwegen om in het kader van inbraakwerendheid de nieuwe dubbele beglazing uit te voeren met een gelaagde buitenruit. De meerprijs hiervoor valt in de praktijk reuze mee.

Gebruik het contactformulier of neem telefonisch contact met mij op voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte. In de offerte worden de werkzaamheden gesplitst over het 9% en 21% btw tarief.

Meer informatie over de regeling op de website van de belastingdienst.