Nieuwe veranda in Naarden

Nieuwe veranda en meubels van geschilde stammen van een Douglas spar. Douglas is na Lariks de hardste naaldhoutsoort en bijzonder geschikt voor onbehandelde toepassing buiten. De duurzaamheidsklasse van het onbehandelde Douglas naaldhout is vergelijkbaar met dat van het gemiddelde meranti hardhout, klasse III/IV.

Het dak bestaat uit een sporenkap waarop panlatten zijn bevestigd. Voor de dakpannen zijn oude pannen hergebruikt. Die zijn gekocht bij een recyclingbedrijf van oude bouwmaterialen. De achterwand, vloer en meubels heb ik ter plaatse gemaakt van steigerhouten planken.

2014 Naarden nieuwe veranda - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2014 Naarden nieuwe veranda - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud
Belangrijkste materialen:Rondhout Douglas spar, hergebruikte dakpannen, steigerhout.

Vlonders voor terras en vijver in Wilnis

In de nieuw aangelegde tuin moesten een aantal vlonders voor terras en een vijver komen.

Omdat de ondergrond te onstabiel is, heb ik eerst een paalfundering gemaakt. Op deze palen is daarna een balkenrooster gemonteerd. De hardhouten planken voor de terras vlonders zijn daarna op dit rooster van balken geschroefd. De bovenzijde van de vlonders die aansluiten aan de woning is zo hoog mogelijk gehouden om een opstapje bij de deur te voorkomen.

2014 Wilnis vlonders hardhout in tuin - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2014 Wilnis vlonders hardhout in tuin - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2014 Wilnis vlonders hardhout in tuin - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2014 Wilnis vlonders hardhout in tuin - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud
Belangrijkste materialen:Hardhouten palen en vlonder planken en balken.

Nieuwe schuur met veranda in Elst

Een nieuwe schuur met veranda in de achtertuin van een woning in Elst (Gelderland).

De schuur staat op een betonnen strokenfundering. De hoofdconstructie bestaat uit stijl- en regelwerk. Daartussen zijn harde brandwerende tempex isolatieplaten aangebracht. Hierop is aan de buitenzijde een damp-open folie toegepast met daarop een tengel en Zweeds rabat. Deze opbouw moet de kans op vorstschade van opgeslagen spullen minimaal maken.

2013 Elst nieuwe schuur met veranda in tuin 2013 - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2013 Elst nieuwe schuur met veranda in tuin 2013 - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2013 Elst nieuwe schuur met veranda in tuin 2013 - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2013 Elst nieuwe schuur met veranda in tuin 2013 - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud
Belangrijkste materialen:Geïmpregneerd hout, beton, schuur geïsoleerd met Tyvek® folie en brandwerende harde tempex isolatie en dakbedekking van gemineraliseerd bitumen.