Ronde toog wordt rechte doorgang in Mijdrecht

De doorgang tussen twee ruimten in een woonhuis was eerder voorzien van een toogconstructie. De huidige eigenaar wenste een modernere overgang.

Na technisch onderzoek bleek de ronde toog bleek alleen decoratief. Het betreft geen dragende wand en daarom is een rechthoekige doorgang gemaakt. Aan de bovenzijde is in de nieuwe situatie een stalton latei opgenomen om het bovenliggende metselwerk te ondersteunen. De dagopening, de randen van de opening, is afgewerkt met voorgelakte MDF-stroken. De door de bewoners ingeschakelde schilder/stukadoor heeft later de wanden afgewerkt.

2015 Mijdrecht ronde toog vervangen - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2015 Mijdrecht ronde toog vervangen - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2015 Mijdrecht ronde toog vervangen - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud
Belangrijkste materialen:Stalton latei en baksteen metselwerk.

Hoekkozijn vervangen door kunststof, Mijdrecht

Het bestaande houten hoekkozijn, ongeveer 30 jaar oud, heb ik vervangen door een kunststof kozijn inclusief dubbele isolerende beglazing.

De bestaande dragende stalen hoekstijl was gaan roesten omdat de steenwol isolatie vochtig werd als gevolg van condensatie. Er bleef vocht achter de raamdorpels zitten. Ik heb het staal ontroest en behandeld met zinkopal (zinkspray). Daarna is de kolom bekleed met hardschuim (roofmate). Daarop is het prefab kunststof hoekstuk verlijmd.

2015 Mijdrecht hoekkozijn vervangen door kunststof - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2015 Mijdrecht hoekkozijn vervangen door kunststof - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud
Belangrijkste materialen:Kunststof kozijn, dubbele isolerende beglazing.

Trap en kastenwand zolderkamer in Landsmeer

De bewoners wilden een vaste trap en kastenwand maken in verband met de realisatie van een zolderkamer.

Ter plaatse heb ik een vaste trap op maat moeten maken. De treden zijn ingelaten in de bomen om de trap voldoende stevigheid te geven. Binnen de bestaande ruimte en de gegeven vloeropening was dit de best haalbare oplossing voor een vaste trap.

Onderdeel van de zolderkamer was een vaste kastenwand. Die kasten heb ik met het kastinterieur ter plaatse op maat gemaakt met voorgelakte MDF platen.

2015 Landsmeer trap en kastenwand - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2015 Landsmeer trap en kastenwand - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2015 Landsmeer trap en kastenwand - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud2015 Landsmeer trap en kastenwand - Schreurs BTO Bouw Techniek Onderhoud
Belangrijkste materialen:Vurenhout en voorgelakt MDF.